قیمت و موجودی تمام محصولات در تاریخ 5 مرداد 1403 بروز رسانی شده است.
قیمت و موجودی تمام محصولات در تاریخ 5 مرداد 1403 بروز رسانی شده است.

نوشته های خیلی مفید

جوش زدن صورت در هر قسمت از صورت نشانه چیست؟

جوش زدن صورت یکی از مرسوم ترین مشکلات پوستی و حساسیت پوستی می باشد که افراد زیادی با آن روبرو هستند و احساس ناخوشایندی به فرد می دهد .متاسفانه بسیاری از افراد به جای درمان و علت جوش زدن صورت خود فقط در پی پوشاندن آن می روند که باعـث بدتر شدن جوش زدن صورت خود می شوند.

جوش زدن صورت در هر قسمت از پوست صورت می تواند دلایل متفاوتی داشته باشد که شما در این مقاله میتوانید با پیدا کردن علت جوش زدن صورت خود در پی درمان آن بروید.

 

زنی که با یک دست نیمی از صورت پر جوش خود را پوشانده- جوش زدن صورت

انواع جوش زدن صورت

1.جوش سرسیاه

به برجستگی‌های کوچک سیاه یا زرد که روی پوست ایجاد می‌شوند می گویند. آنها پر از خاک نیستند، اما سیاه هستند زیرا پوشش داخلی فولیکول مو رنگ تولید می‌کند.

2.جوش های سر سفید

یکی از شایع‌ترین انواع جوش زدن صورت، جوش سر سفید است که در این حالت منافذ پوست با لایه‌ای نازک از پوست پوشیده شده و در نتیجه سبب بروز توده ای برآمده از مواد زیر سطح پوست می‌شود. این جوش‌ها از خفیف‌ترین نوع جوش‌های پوست بوده که با انواع محصولات مراقبت پوستی مناسب (حاوی بنزوئیل پروکساید) و دارو‌های موضعی درمان می‌شوند.

3.پاپول

این نوع عارضه پوستی در واقع آکنه‌ی التهابی است که با بسته شدن منافذ پوست و رشد باکتری، ناحیه اطراف آن دچار برآمدگی، التهاب، قرمزی و تورم می‌شود. برای پیشگیری و درمان جوش قرمز، می‌توان به مواردی چون مراقبت‌های روزانه پوست و تغییر سبک زندگی اشاره کرد.

4.پوسچول

شبیه به پاپول، اما دارای نوک سفید در مرکز است که ناشی از تجمع چرک است.

5.ندول

توده‌های سخت بزرگ که در زیر سطح پوست ایجاد می‌شوند و می‌توانند دردناک باشند.

6.کیست

شدیدترین نوع لکه ناشی از آکنه؛ آنها توده‌های بزرگ پر از چرک هستند که شبیه به جای جوش هستند و بیشترین خطر ایجاد زخم دائمی را دارند.

7. جوش زدن صورت در دوران قاعدگی

یکی از مواردی که در ارتباط با زمان بروز آکنه مطرح می‌شود جوش‌ زدن صورت دوران قاعدگی است که عموماً برای بسیاری از خانم ها ناخوشایند است و حدود 50 تا 80 درصد از خانم‌ها در دوران پیش‌ از قاعدگی را تحت تاثیر قرار می‌دهد. در طول چرخه قاعدگی سطح هورمون‌های بدن نوسان های گاه شدید پیدا می‌کنند به گونه‌ای که قبل از تاریخ شروع قاعدگی تولید پروژسترون در بدن کاهش پیدا می‌کند و در مقابل سطح استروژن(هورمون‌های جنسی) افزایش می‌یابد؛

این نوسان  و به هم خوردگی هورمون‌ها و عدم تعادل آن در بدن منجر به تحریک فعالیت غدد چربی می‌شود در نتیجه تولید سبوم بیش از حد می‌تواند منافذ پوست شما را مسدود کرده و موجب ایجاد جوش شود. این نوع از آکنه‌ها که به آکنه دوره‌ای معروف هستند معمولا در امتداد خط فک،اطراف ناحیه چانه،گردن و گونه‌های شما بروز پیدا می‌کنند.

انواع آکنه دوره قاعدگی به صورت کیست‌های ریز یا بزرگ به رنگ قرمز یا هم رنگ پوست و گاهی سر سفید نمود پیدا می‌کنند و در بسیاری از مواقع بسیار دردناک و ملتهب هستند. نکته قابل توجه این است که باید از فشار دادن و دستکاری این نوع جوش‌ها خودداری گردد چرا که موجب افزایش التهاب و عفونت می‌شوند و جای زخم یا اسکار بر روی پوست باقی می‌گذارند.

 

باورهای اشتباه درباره جوش صورت

این عوامل تاثیر کمی بر جوش صورت دارند:

شکلات و غذاهای چرب؛ خوردن شکلات یا غذای چرب هیچ تاثیری بر جوش صورت ندارد.

بهداشت؛ جوش صورت توسط پوست کثیف ایجاد نمی شود. در واقع، شستن بیش از حد پوست یا تمیز کردن آن با صابون‌های خشن یا مواد شیمیایی، پوست را تحریک می‌کند و می‌تواند جوش صورت را بدتر کند.

لوازم آرایشی؛ لوازم آرایشی لزوماً جوش صورت را بدتر نمی کنند، به خصوص اگر از آرایش بدون روغن استفاده می‌کنید که منافذ را مسدود نمی کند (غیر کومدوژنیک) و آرایش را به طور مرتب پاک می‌کند. لوازم آرایشی بدون مواد آرایشی با اثربخشی داروهای جوش صورت تداخلی ندارند.

زنی با چهره آشفته از جوش صورت- جوش زدن صورت

بررسی علت و ریشه جوش زدن صورت در هر یک از نقاط صورت

در ادامه تک تک مناطقی که مستعد جوش زدن صورت بر اساس بیماری‌های داخلی هستند، به همراه اقدامات اصلاحی و کنترل‌کننده آن را برایتان لیست کرده‌ایم. این مناطق عبارت‌اند از:

جوش زدن صورت در ناحیه دو طرف چشم‌ها

اگر شما در ناحیه دو طرف چشمانتان و در زیر پیشانی خود جوش می‌زنید، باید به احتمالاتی چون عدم تعادل در کارکرد کلیه‌ها توجه کنید. جهت بهبود وضعیت کلیه‌هایتان حتما باید در طول روز مقدار زیادی آب بنوشید و سعی خود را بر این بگذارید که خوراکی‌هایی همچون خیار، هنداونه و کدو را در رژیم غذایی خود قرار دهید.

توصیه می‌کنیم موارد زیر را نیز جهت درمان و اصلاح آکنه دو طرف چشمانتان رعایت کنید:

  • قطع کردن مصرف پنیر، چربی‌ها و انواع غذاهای فرآوری‌شده.
  • ترک کردن دخانیات، سیگار و الکل
  • سعی کنید در طول روز حتما پیاده‌روی کنید.
  • حتما محصولات آرایشی خود، شامل رژ گونه، کانسیلر، کرم پودر قدیمی و هر چیز دیگری که ممکن است دور چشمانتان را اذیت کند، دور بریزید یا آن‌ها را تعویض کنید.

جوش زدن صورت در ناحیه بین ابروها و پیشانی

اگر شما عموما شاهد بروز جوش و آکنه روی پیشانی خود هستید، باید توجه خود را به سیستم گوارشی‌تان جلب کنید، زیرا جوش زدن در این ناحیه نشان می‌دهد که شما احتمالاً درست غذا نمی‌خورید و یا به غذاهای فست‌فودی چرب، غذاهای شکردار و این‌چنینی علاقه‌مند هستید.

در این بین میزان و شکل متابولیک شما نیز دارای ضعف بوده و بر این اساس، جهت رفع مشکل جوش‌های صورتتان بر اساس نقشه آکنه صورت، باید تمرکز خود را بر خوردن میوه‌ و سبزی بیشتر گذاشته و در کنار آن، خوردن هله‌‌هوله‌ها و غذاهای فست فودی را کاملا ترک کنید.

همچنین نیاز است به شکل منظم ورزش کنیدتا متابولیسم بدنتان بهبود یافته و اوضاع اندام درونی‌تان بهتر شود. نوشیدن مقدار مناسبی از چای سبز در طول روز نیز می‌تواند به شما کمک کند. اقدامات دیگری که در صورت مشاهده جوش روی ناحیه پیشانی خود می‌توانید در نظر بگیرید:

بهتر است شب‌ها زودتر برای خواب به رختخوابتان بروید.

هر روز سعی کنید مقدار آب بیشتری بنوشید تا سیستم بدنی شما از محصولات سمی پاک شود.

از طریق روش‌های موجود تلاش کنید تمرین‌هایی انجام دهید که روی اعصابتان مسلط شده و استرس خود را تا حد امکان کاهش دهید.

از مواد غذایی تصفیه شده، قند، شکر و نمک در رژیم غذایی خود کمتر استفاده کنید.

حتما بررسی کنید که لوازم آرایشی و بهداشتی،شامپو و یا محرک‌های دیگری وجود نداشته باشد که باعث بروز جوش در آن ناحیه شود.

 

جوش در اطراف چشم یک خانم- جوش زدن صورت

جوش زدن صورت در رستنگاه مو

اصطلاحاً به جوش‌های اطراف رستنگاه مو و روی پیشانی آکنه‌های پمادی نیز می‌گویند. پمادهای حالت دهنده‌ی مو اغلب محصولات روغنی ِغلیظ و معدنی هستند. این ترکیبات از خروج چربی طبیعی (سبوم) از فولیکول‌های مو جلوگیری می‌کنند. این انسداد منافذ پوست، علت جوش زدن  صورت در ناحیه رستنگاه مو است

درمان جوش زدن صورت در رستنگاه مو

برای از بین بردن جوش در رستنگاه مو، کارهای زیر را انجام دهید:

از محصولاتی استفاده کنید که غیر کومدون‌زا و فاقد کره کاکائو، رنگ و قطران باشد؛
برای پاک کردن منافذ میتوانید از طریق فروشگاه اینترنتی آراویرا با خرید محصول میسلار واتر آرامش بخش Optimals Soothing اوریفلیم استفاده کنید .

هنگام استفاده از شامپوی خشک یا اسپری مو صورت خود را با دست یا دستمال کوچک بپوشانید؛
اگر به صورت مداوم شاهد جوش در رستنگاه موی خود هستید، بهتر است مصرف پماد مو را متوقف کنید، یا بعد از مصرف آن صورت خود را بشویید و از شامپوهای شفاف کننده و پاک کننده‌ی عمقی استفاده کنید. افزون بر این، محصولاتی در بازار وجود دارند که غیر کومدون زا (غیر آکنه زا) هستند.

زنی با چشمان آبی در حال دست زدن به جوش صورت- جوش زدن صورت

جوش زدن صورت در ناحیه دو طرف بینی و بخش فوقانی لب‌ها نشانه چیست؟

بینی قرمز و ملتهب معمولا نشانه‌ای از داشتن فشار خون است. البته که یکی از علل اصلی بروز جوش در ناحیه لب‌ها می‌تواند به خاطر استفاده از رژ لب یا برق لب نامناسب و بی‌کیفیت باشد.

بروز جوش‌ در ناحیه نوک بینی و بالای لب‌ها امکان دارد نشانی از عدم تعادل قلب، طحال و ریه‌های شما باشد و باید بدانید که طب فشاری می‌تواند به حل مشکل عدم تعادل سیستم عروقی و تنفسی شما کمک کند. برای رفع و بهبود جوش در این نواحی می‌توانید به نکات زیر توجه کنید:

جوش در ناحیه بینی و اطراف آن نشان می‌دهد که شما در رژیم غذایی خود از غذاهای تند و چرب استفاده می‌کنید. توصیه می‌کنیم مصرف این غذاها را تا حد امکان کاهش داده و سعی کنید از غذاهای سبک‌تر استفاده کنید.
توجه داشته باشید که جوش‌های سرسیاه روی بینی هم می‌تواند به جوش چرکی تبدیل بشود.

سعی کنید حتما هر هفته از محلول‌های شستشوی صورت خفیف بدون کمدوژنیک لایه‌بردار استفاده نمایید.
دقت داشته باشید که آرایش و لوازم آرایشی شما باید غیر آلرژیک باشد.
هر روز سعی کنید در هوای تازه به ورزش کردن بپردازید.
فیبر را در رژیم غذایی خود با مصرف میوه‌ها و سبزیجات افزایش دهید.
بهتر است نمک را به‌طور کامل از رژیم غذایی خود قطع کنید و در کنار آن BP خود را مرتبا چک نمایید.
همیشه حواستان به کیفیت و تاریخ مصرف خمیر دندان، رژ لب و برق لبتان باشد.

در ناحیه فاصله بین ابروها، جوش زدن صورت نشانه چیست؟

جوش بین ابروها می‌تواند دلایل مختلفی همچون عدم تحمل لاکتوز، مصرف الکل و مشروبات الکلی، تغذیه کردن و استفاده از خوراکی در ساعات پایانی شب و حساسیت داشتن به مواد غذایی داشته باشد. بعضی وقت‌ها حتی وکس کردن و کندن موهای بین ابرو نیز ممکن است منجر به بروز آکنه در این ناحیه بشود.

دقت داشته باشید که همیشه از محصولات آرایشی و بهداشتی باکیفیت استفاده کنید. در کنار آن می‌توانید اقدامات زیر را در جهت پیشگیری از بروز آکنه در نظر داشته باشید:

مصرف الکل را به طور کامل قطع کنید.
سعی کنید رژیم غذایی خود را به بهترین و سالم‌ترین شکل ممکن طراحی کنید.
اگر مشاهده کردید که با مصرف غذاهای تحریک‌کننده روی صورت شما جوش و آکنه پدیدار می‌شود، بهتر است مصرف آن غذاها را به‌طور کامل قطع کنید.

زنی با یک جوش قرمز روی گونه- جوش زدن صورت

جوش زدن روی بینی

معمولاً علت جوش‌ زدن صورت در ناحیه‌ی T (یعنی پیشانی، بینی، چانه و ناحیه‌ی اطراف دهان)، وجود چربی و استرس است. همچنین جوش روی بینی احتمالا با فشار خون بالا و قلب مرتبط است. همچنین عادت به دست مالیدن به بینی که مستعد به چرب شدن است نیز در ایجاد جوش این ناحیه موثر است.

درمان جوش زدن روی بینی

برای از بین بردن جوش زدن روی بینی، کارهای زیر را انجام دهید:

ویتامین‌های b12، b6 و فولات که در سبزیجاتی مانند اسفناج، کلم بروکلی و گل‌کلم به فراوانی یافت می‌شود، در بهبود عملکرد قلب و سم‌زدایی بدن برای مبارزه با آکنه‌ مفید هستند.
قبل از خواب مدیتیشن انجام دهید؛
اصول بهداشت خواب را رعایت کنید؛
گوش دادن به موسیقی یا ورزش کردن (حتی برای یک دقیقه) روش‌های ساده‌ای برای رهایی از استرس هستند.
اگر پوستتان چرب است، شوینده‌های حاوی سالیسیلیک اسید موجود در داروخانه‌ها به کاهش چربی پوست شما کمک می‌کنند. البته، حتماً باید محصولات مناسب نوع پوست خود را بخرید.

زنی که دست روی جوش بینی دارد- جوش زدن صورت

جوش زدن روی گونه ها

این جوش‌ها عمدتا ناشی از آلودگی‌های روی پوست صورت است که می‌تواند از باکتری‌های روی گوشی همراه یا آلودگی هوا نشأت گرفته باشد. روبالشی، گوشی یا تماس دست می‌تواند باعث آلودگی یا گسترش این باکتری‌ها روی صورت شود. دلایل دیگر جوش در این ناحیه آلودگی هوا، سیگار کشیدن و غذاهای ادویه‌ای هستند.

اگر با جوش زدن صورت یک طرف صورتتان به طور مداوم رو به رو هستید، احتمالاً علت جوش صورت در این حالت، آلودگی تلفن همراه و رو بالشی یا عادت به لمس کردن صورتتان است.

درمان جوش روی گونه ها

برای از بین بردن جوش روی گونه ها کارهای زیر را انجام دهید:

  • مصرف غذاهای پر ادویه را کاهش دهید.
  • رو بالشتی خود را هفته ای یکبار بشویید.
  • گوشی همراه خود را تمیز کنید.

برای پیشگیری از این جوش‌ها باید حداقل دست‌ها و صورت قبل از خواب شسته شود. گاهی اوقات جوش‌های روی گونه می‌تواند به علت مصرف بیش از حد شکر باشد که پس از چند روز توقف مصرف شکر بهبود می‌یابد.

جوش زدن صورت

جوش زدن صورت در ناحیه فک و چانه

علت جوش‌ زدن صورت در ناحیه فک و چانه اغلب، تغییرات هورمونی است. بروز جوش در این نواحی، نشانه‌ی اختلال سیستم غدد درون ریز است. برخی محققان بر این باورند جوش زدن صورت در این ناحیه با مشکلات معده و دستگاه گوارش همراه است. منطقه چانه مربوط است به روده کوچک و ممکن است نشان دهنده تجمع سموم و یا لزوم به کار بردن فیبر بیشتر در برنامه غذایی باشد.

بی‌خوابی و استرس، عصبی بودن و رژیم غذایی پرکربوهیدرات نیز در نوسانات هورمونی بی‌تاثیر نیستند و تولید سبوم یا چربی طبیعی صورت را افزایش می‌دهند و باعث جوش در این ناحیه می‌شوند.

درمان جوش زدن فک و چانه

برای از بین بردن جوش فک و چانه، کارهای زیر را انجام دهید:

  • مراجعه به پزشک زنان
  • خواب کافی
  • کاهش استرس
  • استفاده از رژیم کم کربوهیدرات

جوش های روی چانه و فک- جوش زدن صورت

حرف پایانی

پوست معمولا بازتاب دهنده سلامت عمومی بدن است، لذا تغییراتی که در هر ناحیه خاص از پوست ایجاد می‌شود مانند جوش‌های صورت یا سایر نواحی پوست می‌تواند نشان دهنده اختلالاتی خاص باشد.

تغییر سبک زندگی، مراقبت‌های پوستی صحیح و درمان‌های موضعی به از بین بردن جوش کمک می‌کنند. اگر زیاد جوش می‌زنید، به متخصص پوست مراجعه کنید.

سوالات متدوال درباره جوش زدن صورت

بروز جوش و آکنه روی گونه‌ها در زنان بالغ امری رایج محسوب می‌شود.‌ از علل عمده آن می‌توان به عدم تعادل هورمونی، مشکلات ریوی، مشکلات قلبی و بروز آسیب در طحال و سیستم گوارشی اشاره کرد. البته زنان در دوران پریودی خود جوش‌های هورمونی در این ناحیه می‌زنند که منطقا مربوط به دلایلی که گفتیم نمی‌شود و پس از گذراندن دوره آن، جوش‌ها خود به خود رفع می‌شوند.

جوش بین ابروها می‌تواند دلایل مختلفی همچون عدم تحمل لاکتوز، مصرف الکل و مشروبات الکلی، تغذیه کردن و استفاده از خوراکی در ساعات پایانی شب و حساسیت داشتن به مواد غذایی داشته باشد. بعضی وقت‌ها حتی وکس کردن و کندن موهای بین ابرو نیز ممکن است منجر به بروز آکنه در این ناحیه بشود.

راهنمای مطلب

اشتراک در شبکه های اجتماعی

خب نظرت چیه؟

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *