قیمت و موجودی تمام محصولات در تاریخ 30 تیر 1403 بروز رسانی شده است.
قیمت و موجودی تمام محصولات در تاریخ 30 تیر 1403 بروز رسانی شده است.

نوشته های خیلی مفید

روش های درمان خانگی سوختگی پای نوزاد ؛ در مواقع سوختگی شدید پای نوزاد چه کار کنیم ؟

سوختگی پای نوزاد

سوختگی پای نوزاد موضوع تازه‌ ای نیست اما همیشه دردناک است. به همین دلیل مراقبت از نوزادان پیش از اینکه به دچار سوختگی شوند بسیار مهمتر از درمان است. در این مطلب به بررسی راه‌های درمانی و معرفی پمادهای مورد استفاده در بهبود سوختگی پای نوزاد می‌پردازیم.

سوختگی پای نوزاد

نوزادان پوست بسیار حساس، نازک و لطیفی دارند که به شدت آسیب‌پذیر و حساس است و اگر از آن به خوبی مراقبت نشود خیلی راحت و سریع‌تر از پوست بزرگسالان دچار آسیب می‌شود. سوختگی لای پای نوزاد و ادرارسوختگی نوزاد یکی از بیشترین مشکلاتی است که برای نوزادان و کودکان زیر دو سال اتفاق می‌افتد و با درد و سوزش بسیار زیادی برای کودک همراه است.

ران پای نوزاد - سوختگی پای نوزاد

معمولا سوختگی کودکان با لکه‌های قرمز و یا گاها تاول‌های بزرگی همراه است که برای نوزادان بسیار اذیت کننده و دردآور است.این مشکل از شایع‌ترین مشکلاتی است که برای اکثر نوزادان پیش می‌آید اما با رعایت یک سری نکات می توان از از به وجود آمدن چنین مشکلی برای کودک و نوزاد جلوگیری کرد.

اگر شما خانم بارداری هستید که احتمالاً تا چند ماه آینده صاحب فرزند می‌شوید و یا مادر کم تجربه‌ای هستید که برخی نکات پیشگیری از بروز چنین مشکلاتی را برای فرزند خود نمی‌دانید؛ حتماً تا انتهای مقاله ما را همراهی کنید.

در ادامه مطالب و نکات مفیدی را برای پیشگیری و درمان سوختگی پا نوزاد با شما به اشتراک خواهیم گذاشت.

سوختگی شدید پای نوزاد؛ در این مواقع چه باید کرد؟

سوختگی مراحل مختلفی دارد و از خفیف تا شدید دسته‌بندی می‌شود. درد و سوزش سوختگی‌های خفیف طی چند دقیقه یا چند ساعت برطرف شده و اثری از آن باقی نمی‌ماند. اما در مورد سوختگی‌های با درجه بالاتر که درد و سوزش بیشتری دارند باید چند اقدام مهم صورت بگیرد.

اگر کودک شما دچار سوختگی با مواد داغی نظیر چای، آب جوش، غذای داغ و امثال این شد؛ اقدامات زیر را حتما انجام بدهید: برای جلوگیری از ادامه سوزش، هر لباسی را که خیس شـده دربیاورید محل سوختگی را با آب به مدت ۱۰ تا ۲۰ دقیقه خنک کنید.

این باعث کاهش عمق سوختگی می‌شود محل سوختگی را با یک باند یا پارچه خشک، تمیز و نچسب بپوشانید از یخ، کره، لوسیون یا روغن برای کاهش سوزش استفاده نکنید مراقب سوختگی‌های کوچک از نظر تاول باشید و اگر اتفاق افتاد با پزشک کودکان تماس بگیرید برای درمان سوختگی دست‌ها، پاها یا اندام تناسلی که باعث تاول یا سوزش شدید می‌شود، به پزشک بروید

علت‌های سوختگی پای نوزاد چیست؟

قبل از درمان و یا حتی پیشگیری برای هرچیزی باید علت به وجود آمدن آن را بدانیم. تا زمانی که ندانیم چه چیزی باعث به وجود آمدن مشکل ما شده نمی‌توانیم از به وجود آمدن آن جلوگیری کرده و یا حتی آن را درمان کنیم.

سوختگی پای نوزاد علت‌های مختلفی دارد که در ادامه به شرح آن‌ها خواهیم پرداخت.

گریه نوزاد - سوختگی پای نوزاد

سوختگی در اثر قارچ‌های پوستی

قارچ‌ها در محیط‌های گرم و مرطوب به سرعت رشد کرده و مشکلات پوستی متعددی را برای افراد به وجود می‌آورند. داخل پوشک نوزاد محیطی گرم و مرطوب است که بهترین محیط برای رشد و به وجود آمدن قارچ‌ها می‌باشد.

قارچی که باعث سوختگی پای نوزاد می‌شود کاندیدا نام دارد. این قارچ با به وجود آوردن مشکلاتی نظیر: قرمز شدن پوست، سوختن و ایجاد جوش‌های پوستی پای نوزاد شما را آزرده می‌کند.

برای درمان این قارچ از پمادهای ضد قارچ استفاده می‌کنند البته بهترین راه مراجعه به یک دکتر اطفال یا کودکان است تا شدت و نوع سوختگی پای نوزاد را تشخیص داده و با توجه به تشخیص خود بهترین درمان ممکن برای سوختگی پای نوزاد را به شما ارائه دهد.

اسیدهای ادراری و مدفوعی

زمانی که نوزاد غذاهای اسیدی بخورد یا مادر با خوردن غذاهای اسیدی آن‌ها را از طریق شیر به بدن نوزاد خود وارد کند ادرار و مدفوع نوزاد اسیدی می‌شود.

به طور کلی معمولا ادرار اسیدی است اما مدفوع نباید اسیدی باشد. زمانی که چنین غذاهایی توسط کودک مصرف شود با افزایش میزان اسیدی بودن ادرار و همچنین مدفوع پوست اطراف پای کودک شما آزرده و فرزند شما دچار سوختگی کشاله ران می‌شود.

سوختگی پای نوزادان در ابتدا تنها رد قرمز کمرنگی بر روی پای آن‌ها ایجاد می‌کند اما اگر به آن توجه نشود و درمانی برای آن صورت نگیرد یا عاملی باعث سوختگی شدید پای نوزاد بشود این قرمزی گسترش پیدا کرده و به سرعت به زخم های روباز تبدیل می‌شود.

مطمئناً زخم‌های روباز درد و سوزش بیشتری برای نوزاد داشته و درمان آن‌ها سخت‌تر از سوختگی‌های معمولی است.

بنابراین به محض اینکه چنین آثاری را بر روی پای نوزاد خود مشاهده کردید برای درمان به دکتر پوست مراجعه کنید.

سوختگی پای نوزاد‌ در اثر پوشک

برای ساخت پوشک‌هایی که در حال حاضر برای نوزادان خود استفاده می‌کنید مواد شیمیایی استفاده می‌شود. حتی ممکن است کودک شما به دلیل حساسیتی که دارد دچار سوختگی پا شود.

پوشک کردن نوزاد - سوختگی پای نوزاد

در هرصورت تماس مداوم این پوشک‌ها با پوست بدن نوزاد و همچنین استفاده مداوم از انواع مواد شست‌وشو دهنده باعث ایجاد حساسیت در پای نوزاد شما می‌شود.

چنین سوختگی‌هایی با پمادهای ساده و مخصوص کودکان به راحتی قابل درمان هستند اما بهتر است سر خود درمان انجام ندهید و حتی اگر امکان رفتن به مطب دکتر را هم ندارید از یک دکتر اطفال آنلاین دراین‌باره کمک بگیرید. همچنین در انتخاب نوع پوشکی فرزندتان نیز دقت زیادی داشته باشید.

سوختگی پای نوزاد در اثر اسهال

اسهال در بزرگسالان هم با عوارضی مانند سوختگی، سوزش، درد و… همراه است. بنابراین تصور کنید آنزیم‌های فعالی که در اسهال هنوز موجود هستند تا چه حد می توانند باعث سوختگی پای نوزاد بشوند و پوست نازک و حساس آن‌ها را آزرده کنند.

سوختگی پای نوزاد بخاطر دندان

زمانی که کودک شما شروع به درآوردن اولین دندان‌های خود می‌کند مشکلاتی برای او پیش می‌آید و نیاز به مراقبت بیشتری دارد.

در آن زمان بیشتر نوزادان تب کرده و با بالا رفتن دمای بدن‌شان و همچنین به این خاطر که مدام پای آن‌ها با پوشک‌های پلاستیکی بسته است احتمال دارد دچار سوختگی پا شوند.

جلوگیری از سوختگی پای نوزاد

روش‌های آسان و راحتی برای پیشگیری از سوختگی پای نوزاد وجود دارد که در صورت رعایت آن‌ها تا حد زیادی نوزاد شما از چنین بیماری و مشکلاتی در امان خواهد ماند.

  • عدم استفاده زیاد از شوینده‌های برای شست‌وشوی نوزاد
  • مرطوب کردن پای نوزاد با مرطوب‌کننده یا روغن‌های گیاهی مناسب پوست کودکان
  • استفاده از پوشک مناسب و گیاهی
  • تعویض زود به زود پوشک نوزاد (بهتر است روزانه دقایقی نوزاد نوزاد خود را بدون پوشک بگذارید تا پوست پای او کمی هوا بخورد)
  • پوشک نوزاد خود را خیلی سفت نبندید
  • هرنوع غذایی را به کودک خود ندهید، همچنین اگر نوزاد شما شیر خوار است از غذاهای مسهل خودداری کنید

با رعایت این نکات می‌توانید تا حدودی از سوختگی پای نوزاد جلوگیری کنید اما همچنان نوزاد شما دچار ادرار سوختگی شد، حتما به دکتر ادرار سوختگی کودکان مراجعه کنید تا جدی‌تر مشکل کودک‌تان بررسی شود.

پای نوزاد - سوختگی پای نوزاد

درمان‌های خانگی سوختگی پای نوزاد

اگر می‌خواهید کم‌خطرترین درمان را برای سوختگی پای نوزاد خود به کار ببرید و فقط از مواد طبیعی و گیاهی در این راه استفاده کنید، بهترین گزینه برای شما استفاده از درمان‌های هانگی سوختگی پای نوزاد است.

آلوورا

یکی از بهترین روش‌ها بهره‌گیری از خواص بی‌نظیر آلوورا برای سوختگی پای نوزاد است. این گیاه می‌توانند التهاب و قرمزی پوست را از بین برده و سوختگی پوست را درمان کند.

عسل برای سوختگی پای نوزاد

از زمان‌های قدیم، یکی از روش‌های درمان خانگی مشکلات پوستی و درمان سوختگی‌ها عسل بوده است. شما می‌توانید عسل را به صورت تکی استفاده کرده یا آن را با ماست مخلوط کرده و بر روی محل سوختگی قرار دهید و پس از ۱۵ دقیقه آن را بشویید. این درمان را تا زمانی که آثار سوختگی پای نوزاد ازبین برود مرتبا انجام دهید.

نشاسته برای سوختگی پای نوزاد

بسیاری از مادرانی که به دنبال یک راه حل خانگی و مؤثر برای درمان سوختگی پای نوزاد خوب بوده‌اند با استفاده از نشاسته برای سوختگی پای نوزاد خود توانسته‌ اند نتایج مطلوبی را به دست بیاوند.

اگر شما هم می‌خواهید از نشاسته در این زمینه استفاده کنید کافی است مقداری نشاسته را به ارد تفت داده شده و مقداری کرم A&D اضافه کرده و بعد از میکس کردن مخلوط به دست آمده را بر روی محل سوختگی بمالید تا سوختگی پای نوزاد شما برطرف شود.

گلاب برای سوختگی پای نوزاد

روش‌های سنتی درمانی یکی از روش‌هایی که معمولا خانواده‌ها برای درمان انتخاب می‌کنند استفاده از راه کارهای سنتی است. راه کارهایی که به استفاده از داروهای گیاهی محدود می‌شود.

می‌توانید بعد از هر بار شستشوی نوزاد از گلاب برای کاهش قرمزی و لک‌های ایجادشده احتمالی استفاده کنید. برای اینکار بهتر است پنبه آغشته به گلاب را به آرامی‌روی پوست ناحیه سوخته بکشید.

جمع کردن دست و پای نوزاد - سوختگی پای نوزاد

روغن نارگیل

روغن نارگیل نیز به عنوان تقویت‌کننده و رطوب‌بخش پوست مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای بهبود سوختگی می‌توانید سطح پوست را به لایه‌ای از روغن نارگیل آغشته کنید. این کار ضمن حفاظت از پوست نوزاد به بهبود و ترمیم سریع‌تر ناحیه سوخته کمک می‌کند.

حمام جو دوسر

تحقیقات نشان می‌دهد که استفاده از جو دوسر می‌تواند التهاب و تحریک پوست را کاهش دهد و موجب از بین رفتن خارش و درد بثورات پوستی شود. برای این کار باید در وان حمام یا یک تشت مقداری جو دوسر را با آب گرم ترکیب کنید و کودک را برای چند دقیقه در آن بنشانید.

استفاده از روغن درخت چای

روغن درخت چای یکی از بهترین روش‌های درمان سریع سوختگی پای نوزاد با پوشک است. این روغن ضدعفونی‌کننده، ضد‌باکتری، ضد‌ویروس و ضد‌قارچ است و استفاده از آن برای ۱ تا ۲ بار در روز موجب بهبود سوختگی پای کودک در اثر پوشک می‌شود.

استفاده از ترکیب آب و سرکه سیب

یکی دیگر از روش‌هایی که برای درمان سریع سوختگی پای نوزاد با پوشک استفاده می‌شود، ترکیب سرکه سیب و آب است. از خواص سرکه سیب این‌که یک ضدعفونی‌کننده قوی است که در درمان ادرار سوختگی بسیار موثر است.

برای این کار باید ۱ قاشق سرکه سیب را با ۱ لیوان آب گرم ترکیب کنید. سپس یک پارچه نخی و نرم را به این محلول آغشته کنید و باسن نوزاد را با آن تمیز کنید. به خاطر داشته باشید که این محلول نیاید روی زخم‌های باز و سوختگی‌های شدید استفاده شود.

قرار دادن ماست روی محل سوختگی

از خواص ماست این است که خاصیت خنک‌کنندگی دارد و به رفع التهابات پوستی و کاهش درد و خارش نیز کمک می‌کند. برای این کار باید مقداری ماست بدون طعم و طبیعی را روی باسن نوزاد بمالید و بعد از ۱۰ دقیقه کودک را بشویید.

مادر د حال پوشک کردن نوزاد - سوختگی پای نوزاد

استفاده از شی باتر

شی باتر یک مرطوب کننده قوی طبیعی است که به دلیل خواص ضد‌التهابی و تسکین‌دهندگی که دارد برای درمان سوختگی نوزاد با پوشک بسیار مناسب است. برای این کار باید پای نوزاد را بشویید. سپس مقداری از شی باتر را روی محل مورد نظر بمالید.

 ریختن چند قطره شیر مادر روی پای نوزاد

شاید برایتان جالب باشد که بدانید «شیر مادر» بهترین پماد برای ادرار سوختگی کودکان است. شیر مادر موجب بهبود زخم و التهاب می‌شود. برای این کار باید چند قطره شیر را روی ناحیه مورد نظر بریزید و اجازه دهید خشک شود.

بهترین پماد سوختگی پای نوزاد

شاید برای شما سوال مهم این باشدکه در صورت بروز سوختگی بر روی پای نوزاد؛ کدام پماد برای سوختگی نوزادان بهتر است؟ جواب سوال البته بسته به میزان و نوع سوختگی بستگی دارد. بدین جهت باید بدانیم هر پماد و دارویی برای هر نوع سوختگی با هر درجه‌ای ممکن است مناسب نباشد.

پماد آنتی بیوتیک موضعی باسیتراسین

از این رو پیش از استفاده از هر نوع پماد یا دارویی برای بهبود سوختگی باید با پزشک مشورت کرد. با این وجود پماد آنتی بیوتیک موضعی باسیتراسین یکی از پمادهایی است در این باره بسیار پیشنهاد می‌شود. طریقه مصرف این پماد به این شکل است که ابتدا یاد محل سوختگی را دو تا سه بار در روز بشویید سپس یک لایه نازک باسیتراسین را روی محل سوختگی بمالید و بپوشانید.

پماد زدن به نوزاد - سوختگی پای نوزاد

پماد مرطوب‌کننده آکوآفور

پماد دیگری که از آن به عنوان پماد شفابخش نام برده می‌شود و در این مواقع می‌تواند مورد استفاده قرار بگیرد پماد مرطوب‌کننده آکوآفور است. کافی است یک لایه نازک از پماد را دو بار در روز روی پوست بهبود یافته یا طبق توصیه پزشک بمالید.

نکته مهم این است که نباید پوست سوخته و در حال درمان در معرض تابش آفتاب قرار بگیرد. دلیل آن هم این است که نور آفتاب می‌تواند به سوختگی بیشتر با حتی سوزش ناحیه آسیب‌دیده منجر شود. هر دوی این پمادها برای بهبود سوختگی به کار می‌روند. می‌توان گفت بهترین پماد برای سوختگی پای نوزاد دختر یا پسرها همین دو پماد پزشکی هستند.

روش‌های درمانی زیادی برای رفع این مشکل وجود دارد که یکی از ساده‌ترین آن‌ها استفاده از کرم‌های سوختگی کودکان است.

راهنمای مطلب

اشتراک در شبکه های اجتماعی

خب نظرت چیه؟

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *